2012. július 17., kedd

Currys csirke kicsit másképp

Nekiálltam a mai ebéd elkészítésének, bár tudom kicsit megkésve, de nézzétek el nekem. Nyári szünet van és a bioritmusom kicsit felborult így éjjel vagyok éber és délelőtt alszom.
Mivel nagyon érzékeny vagyok a húsra kizárólag csak csirkét eszem és annak is csak a mellét. Gyerekkori trauma, hogy nem tudom megenni a csontos húst, így a mellet is csak és kizárólag filézve készítjük. Bár elég egyhangúnak tűnik, mégsem az. Hiszen az étel a fűszerezéstől és az elkészítés módjától lesz különleges nem csak az alapanyagoktól.

Az elkészítése tehát: 
A besózott csirkemellfilét egy serpenyőbe tesszük (aminek az aljára egy kis olíva olajat teszünk ,hogy ne égjen oda) Majd curry fűszerkeverékkel és durvára vágott hagymával ízesítjük. Fólia alatt nagyjából 20-30 percig sütjük. Levesszük a fóliát és rátesszük a pohár tejfölt a kukoricát és a tetejére sajtot reszelünk. Visszatesszük a sütőbe és még 10-15 percig sütjük. Ha kész, rizzsel tálaljuk.

Most épp a sütőben sül és nagyon jó illata van. Remélem finom lesz! Ha kész hozok róla képet is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése